ANKA ANADOLU LİSESİ

Ölçme ve Değerlendirme

aKİP (ANKA KAZANIM İNCELEME PROGRAMI)

Anka eğitim kurumları kazanım inceleme programı 9 ve 10.  sınıflarda 2 hafta da bir yapılan iç ve dış kaynaklı sınavları aynı gün içerisinde sonuçlandırarak 9 ve 10.  sınıf Mentörlleri’nin incelemesi sonucunda her bir öğrencinin sınav sonucunu kaç kazanımdan sorumlu olduğu ve kaç net yaptığını tespit eder.

9 ve 10.  sınıf öğrencilerimiz için %50 barajının altında “sınıf ortalamasının altında “ kalan öğrencilerimiz için sınıf ve grup kabinlerini öğrenci isimleri ile eksik kaldıkları konuları tespit ederek rehberlik servisine bildirir. Buna göre hafta içi ve hafta sonu sınıf ve grup kabinleri kazanım belirtilerek gerçekleştirilir. Ayrıca bireysel kabin uygulamaları aralıksız öğrencinin isteğine göre verilerek birebir kabin ( özel dersler) yapılır.

Anadolu Lisesi sınav grubu olan 11 ve 12. Sınıf öğrencilerimizde bu uygulama kurumun kendisine ait ve dış kaynaklı sınavları her hafta uygulanarak gerçekleştirilir. 11 ve 12. Sınıf montörleri öğrencilerin sınavlarını seçmiş olmuş oldukları meslek ve alanlarına göre ayrıca değerlendirir.

aKUP(ANKA KAZANIM UYGULAMA PROGRAMI)

Anka eğitim kurumlarında ölçme değerlendirme sistemimizin önemli bir parçası olan aKİP sınav sonuçlarına göre Anka kazanım inceleme programının çıktıları doğrultusunda kazanım uygulama çalışması gerçekleştirilir. Kazanım Uygulamalarının başlangıç noktası mentollerin incelemesi ile başlar.

Her sınıf seviyesinin ve özellikle 11 ve 12’ler de alan bazlı mentoller kazanım incelemelerini sınıf öğretmenleri ile paylaşır. Aynı paylaşım Rehberlik servisine bildirildiği an aKUP Anka Kazanım Uygulaması planlanır. Kazanım eksiği bulunan her bir öğrenci sınıf ve gruba ayrı ayrı ders planlaması gerçekleştirilir.

Kazanım eksiği az olan öğrenci için bireysel özel dersler planlanırken, sınıf ve gruplarda belirlenen eksiklikler için kazanım konusu belirlenmiş sınıf ve gruplar, kabin uygulaması olan aKUP programı çerçevesinde ders planlanarak uygulama gerçekleştirilir.