ANKA ANADOLU LİSESİ

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

Anka Eğitim Kurumlarında Psikolojik Danışma ve Rehberlik hizmetleri önleyici ve gelişimsel rehberlik anlayışı esas alınarak uygulanır. Rehberlik hizmetleri öğrencilerimizin ihtiyaçları ve gelişim özellikleri dikkate alınarak sunulur. Hizmetlerimiz bireysel rehberlik, eğitsel rehberlik ve kariyer rehberliği alanlarında sunulmaktadır. Bu üç alanda ilişkisel ve bütünleyici olarak çalışmaktayız.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik çalışmalarımızın nihai amacı öğrencilerimizin yaşam kariyeri gelişimlerini desteklemektir. Çalışmalarımızı sunarken genel amacımız ise gelişen ve değişen dünyada kendini ve içinde bulunduğu durumu doğru algılayan, kendisi ve çevresiyle barışık, kişisel değerleri ile toplumsal beklentiler arasında bir denge kurabilen, yaşadığı toplumun sorumlu bir üyesi olan, karar verme, sorun çözme, kişiler arası ilişki ve iletişim becerilerine sahip, kapasite ve yeteneklerini en uygun biçimde geliştiren, potansiyelini tam olarak kullanan, başarıyı ve hayat boyu öğrenmeyi amaç edinmiş, araştıran, sorgulayan, üretken ve mutlu, kendini gerçekleştiren bireyler yetiştirilmesine katkı sağlamaktır.

BİREYİ TANIMA
Hedefimiz, öğrencilerimizi ilgi, yetenek ve değerleri doğrultusunda yükseköğretime hazırlamaktır. Bu doğrultuda öğrencilerimizin kendilerini tanımaları amacıyla bireyi tanıma çalışmaları yürütür, elde ettiğimiz veriler, öğrencinin istekleri, aile koşulları ve toplumun ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak bir karar almasında öğrencilerimize rehberlik ederiz.

ÜÇ GELİŞİM ALANI
Çalışmalarımız 9-12. sınıf öğrencilerinin kişisel-sosyal, akademik ve kariyer gelişim alanlarında ihtiyaç duydukları yeterlikleri kazanmalarını sağlayacak şekilde yürütülür. Gelişimsel anlayışa sahip Psikolojik Danışma ve Rehberlik hizmetleri öğrencilere kendini tanıma ve kabul etme, etkili iletişim becerileri, karar verme-problem çözme becerileri, yaşam felsefesi geliştirme, stresle baş etme ve öfke kontrolü, sorumluluk bilinci ve bunun gibi birçok beceriyi kazandırmaya odaklanmıştır. Bu sayede eğitim sistemimizin çocuklarımızın kişiliklerini geliştirme ve onları toplumun sağlıklı bir üyesi olarak hayata hazırlama amaçlarına hizmet edilmektedir.

Bilgi toplumunda öğrencilerimizin her yönüyle sağlıklı bir şekilde hayata atılması ancak öğretim ve rehberlik programlarının bir arada uygulandığı bir eğitim programı ile sağlanabilir. Anka Eğitim Kurumları psikolojik danışma ve rehberlik servisi, eğitmenleri ve tüm personeliyle, öğrencilerine çeşitli yaşam becerileri kazandırarak onların hayata hazırlanmalarına yardımcı olmak için çalışmaktadır.