Çift Yabancı Dil Eğitimi / Almanca

Özel ANKA İlkokulu'nda ikinci yabancı dil olarak Almanca dersi verilmektedir.

Dil bilmenin dili "bilmek" değil, "doğru kullanabilmek" olduğu felsefesinden yola çıkarak, yabancı dili öğrencilere bir kurallar bütünü olarak değil, anadilde olduğu gibi doğal bir süreç içerisinde, eğlenerek, keşfederek ve uygulayarak edindirmek hedeflenmektedir.

Derslerimizde "her öğrenci farklı öğrenir" düşüncesi doğrultusunda farklı öğrenme yöntemleri ve birçok yazılı, görsel ve işitsel materyal yardımları ile öğrenilen bilginin kalıcılığına yönelik çalışmalar yapılır. Bu çalışmalar ile ilkokulda öğrencilerimiz günlük hayatta sıkça kullanılan kelimeleri, cümle ve ifade kalıplarını öğrenir, anlar ve kullanır.

Öğrencilerimiz ilkokuldan mezun olurken, ortaokul için gerekli olan temel bilgileri edinmiş olurlar.