ANKA ORTAOKULU

Etüt - Kurs Programı

Her eğitim öğretim yılının başında öğrencilerimizin yeni öğretim yılına hangi seviyede başladıklarını görmek ve eksiklerini gidermeye yönelik çalışmalar planlamak üzere bir deneme sınavı yaparız. Bu sınav, alt sınıftan üst sınıfa geçirilmesi gereken temel kazanımların ne seviyede hatırladığını, öğrencilerin başlayacakları öğretim yılına hangi seviyede hazır olduklarını belirlemek amacıyla yapılır.

Sınav sonuçlarına göre; yeni öğretim yılına başlamadan önce, öğrencilerin eksik oldukları kazanımlara yönelik iyileştirici çalışmalar planlarız. Ayrıca öğrencilerimizin süreç içerisindeki öğrenme düzeyini belirlemek amacıyla LGS denemeleri yaparız. Bu denemeler ile ünitelerde kazanılması hedeflenen özellikler ve bu özelliklere hangi düzeyde ulaşıldığı incelenir.

Deneme sınavlarımızın sonuçları açıklandıktan sonra öğrencilerimizin eksik oldukları kazanımlara göre etüt çalışmaları planlanır. Bireysel veya küçük gruplar halinde yaptığımız etüt çalışmalarında aynı kazanımda yanlış yapan öğrenciler ile birlikte konu tekrarları ve soru çözümleri yapılır. Böylelikle sınavdan hemen sonra öğrencilerimizin konu eksiklerini tamamlayarak öğretime devam ederiz.