ANKA ORTAOKULU

Kulüpler / Satranç Kulübü

En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın; güçlü kavrama yeteneğine sahip olmaları, sınırsız bir araştırma ve sentez bilinci kazanabilmeleri için Anka Koleji olarak satranca gereken önemi vermekteyiz. 1400 yıl önce Hintli bilge Sissa tarafından bulunan dünyanın en yaygın ve en eski oyununun güzelliklerini öğrencilerimizle birlikte yaşıyoruz. Sene içinde yapılacak satranç müsabakalarına hazırlanacak öğrencilerimiz okulumuzu başarıyla temsil edeceklerdir. Satranç kulübümüz satranca ilgi duyan, satranç oynayan ve satranç oynamayı öğrenmek isteyen herkese açık olan kulübümüz, şah ve vezirlerin dünyasına girmek isteyen öğrencilerimizi bekliyor. Satranç kulübümüzde hem bilgilendiren hem eğlendiren birçok etkinlik yapacağız. Öncelikle kurallarla ilgilieksiklerimizi tamamlayacağız. Satranç ilkelerini ve turnuva kurallarını öğreneceğiz. Bilgilerimizi eğlenceli yarışlar ile pekiştireceğiz. Kulüp içi turnuvalar yoluyla yarışmacı ruhumuzu canlandıracağız ve önemli turnuvalara hazırlık yapacağız. Konumuzla ilgili filmler izleyeceğiz. Öyküler yoluyla satrancın geçmişi, bugünü, ustalar ve kültürel zenginlikleri hakkında bilgileneceğiz.