ANKA ORTAOKULU

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetlerimiz; öğrencinin gelişim dönemlerine özgü yaklaşımı ile ilerleyen bireysel farklılıklara saygı temelinde şekillenen başta insana saygı, güven, işbirliği ve gizlilik ilkeleriyle hareket eden bilimsellik ışığında geleceğe umutla bakan birer Anka Kuşları yetiştirmektir.

İlkokuldan ortaokula başlayan birey için farklılaşan çevre ve kişilik özellikleriyle birlikte uyum sağlama güçleşmektedir. Bunun yanında, öğrencinin hazırbulunuşluk düzeyi, motivasyonu, geleceğe yönelik hedeflerinin bulunması ise bu süreci kolaylaştıran etkenlerdendir.

Özel Anka Eğitim Kurumları rehberlik servisi olarak bizler, öğrencileri aldıkları eğitim süresi boyunca çalışma konusunda motive etmek, daha planlı bir şekilde çalışmaları adına birebir çalışma programları yapmak, gerek sınav gerekse de çeşitli konularda kaygılarını gidermek, baş edemedikleri durumlarda onlara adeta ayna tutarak kendi içlerinde var olan çözümü göstermek gibi görevler üstleniyoruz. Ayrıca öğrencilerimizin küçük yaşlardan itibaren oluşan mesleki merak ve ilgilerine göre çalışmalar yürütmekteyiz. Bunun yanı sıra, insani birtakım değerler konusunda beyin fırtınası yapmak, çeşitli açılardan sorgulamak ve düşündürtmek adına etkinlikler yapmaktayız. Öğrencilerimizin her biri ile yıl içerisinde görüşüp ihtiyaçları olan herhangi bir durumda kapımızın her zaman açık olduğunu ve herhangi bir durumda hiç çekinmeden bizlerden yardım alabilecekleri mesajını veriyoruz.

Özel Anka Eğitim kurumları rehberlik servisi olarak amacımız; topluma vicdanı hür, iradesi hür, düşünen, okuyan ve araştıran bireyler kazandırmaktır.