ANKA KOLEJİ

Hakkımızda

Anka Eğitim Kurumları, ilk olarak 2001 yılında Prof. Dr. Murat Tosun başkanlığında Adapazarı Tren Garı karşısında SBS için yani ortaokul öğrencilerini sınava hazırlamak maksadıyla “Özel İlk Hedef Dershanesi” adı altında kuruldu. İki yıl sonra bugünkü binamızda yani Cumhuriyet Mahallesi Yasemin Sokak’ta “Anka Özel Öğretim Kursu” olarak ortaokul öğrencilerine liseye giriş, lise öğrencilerine üniversite sınavlarına hazırlık olarak hizmet vermeye başladı ve kurslarımızdaki Sakarya 1. ve 2.leri Türkiye dereceleri ile adını sıkça duyurdu. 10 yıl boyunca hem öğrenci sayısı olarak hem de akademik başarı olarak Sakarya’nın en iyi kurumları arasında yerini aldı.

Artan talep doğrultusunda okulculuk anlamında ilk olarak Adapazarı Tekeler Mahallesi’nde 2015 yılında Anka Anadolu Lisemizi açtık. İlk yılı olmasına rağmen açılışının hemen ardından öğrenci kaydında Milli Eğitim Bakanlığının okula verdiği öğrenci kontenjanını 1 ay içerisinde doldurdu.

Yine talep üzerine 2016 yılında Özel Ada Anka Ortaokulunu Erenler’de açtık. Böylelikle 3 bölgede Sakarya halkına hizmet verdik. Artan talebi karşılamak ve hizmet kalitesini arttırmak için kampüs kurma yolunda başlayan çalışmalarımız nihayet 2017-2018 eğitim öğretim yılının 1. döneminde bitti. Öğrencilerimiz ile birlikte 10 bin metrekare kapalı alanı bulunan yüzme havuzlu, spor tesisli, konferans salonu ve cep sinemalarının bulunduğu kampüs binamıza aynı yılın 2. döneminde eğitime başladık.

2018-2019 eğitim öğretim yılında Özel Anka Anaokulu ve Özel Anka İlkokulunu da hizmete açan Özel Anka Koleji; Anka Anaokulu, Anka İlkokulu, Anka Ortaokulu, Anka Anadolu Lisesi ve Özel Anka Öğretim Kursu olarak 5 eğitim alanında 20 Personel ve 120 öğretmeni ile Sakarya halkına ve eğitime hizmet vermeye devam etmektedir.